Vimbodí i Poblet ha commemorat el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes i demostracions del Museu i Forn del Vidre que s’allargaran també aquest diumenge i dilluns amb motiu de la iniciativa “Catalunya, Hola Família”.

Al llarg d’aquests dies es poden veure les demostracions en directe del vidrier Paco Ramos i, a més a més, també és una oportunitat per observar la remodelació de la planta baixa de l’edifici, uns canvis visibles a simple vista a la recepció i el taller.

Coincidint amb la segona pasqua i la campanya “Catalunya, Hola Família”, sense desvincular-se de la tradició vidriera, al municipi s’ha dut a terme un taller de vestir ampolles amb sarga, una activitat que ha servit perquè una quinzena de persones decoressin les ampolles de vidre sota l’explicació de l’artesana cistellera d’Anna Sínia. 

ÀUDIO: Al programa Inquiets connectem amb Vimbodí per conèixer els actes

A més a més, per als més menuts s’ha llegit la llegenda del matrimoni, la història d’aquest peculiar setrill que conté l’oli i el vinagre sense que es barregin i que a Vimbodí és tradició regalar-ne un a les noves parelles.