L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres al Ple Municipal la incorporació de l’Ajuntament de l’Espluga al Consorci de la TDT del Camp de Tarragona TACOALT, que gestiona el canal de televisió de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès TAC12. La votació al plenari tarragoní era l’última pendent i el tràmit final per l’acceptació definitiva de l’ingrés de l’Espluga de Francolí al canal públic.

En el cas de Tarragona, tots els grups hi han votat a favor excepte la CUP, ja que el punt de l’ordre del dia incloïa també l’acord de Tarragona amb TAC12 per 10 anys més i la formació de l’esquerra independentista ho considera excessiu. La regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat la pluralitat del mitjà i ha donat la benvinguda a l’Espluga.

ÀUDIO: Begoña Floria sobre la pluralitat del mitjà i l’entrada de l’Espluga

L’entrada del nou membre al Consorci de TAC12 ja s’ha aprovat a la resta de municipis que formen part del projecte: Salou, Vila-seca, Torredembarra, Altafulla, Constantí, Valls i Montblanc.

A partir d’ara l’Ajuntament de l’Espluga ja serà membre de ple dret del Consell d’Administració de TACOALT, i participarà directament de la gestió de TAC12. El 14 de febrer passat el Consorci de la TDT del Camp de Tarragona va fer l’aprovació inicial d’ingrés de l’Espluga al canal de televisió públic. El 3 de març ho va ratificar el Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga per la unanimitat de tots els grups polítics. Des de llavors, la cadena ha incrementat la cobertura a l’Espluga de Francolí i ha posat en marxa un acord amb l’Espluga FM Ràdio, pel qual l’emissora produeix part dels vídeos informatius que s’emeten a televisió.