Les dues persones de la Conca de Barberà encausades per la vaga del 8 de novembre han comparegut aquest divendres al matí davant del jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona. Se’ls investiga per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit arran de les marxes lentes i talls de carretera que es van produir al Camp de Tarragona durant la vaga.

La causa implica a un total de 39 persones de 16 municipis del Camp de Tarragona i dilluns van començar les declaracions. Aquest divendres, un total de 8 persones estaven citades al jutjat, de les quals 7 han comparegut davant del jutge i han respost només a les preguntes dels seus advocats. Entre les persones investigades, s’hi troba l’espluguina Laia Torres i el montblanquí Ramon Mandri. És per això que aquest matí desenes de persones de la Conca de Barberà s’han concentrat a les portes dels jutjats per donar suport als encausats, entre aquests l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, i diversos representants dels grups municipals del consistori espluguí.

Laia Torres: “Nosaltres ens vam manifestar com se suposa que es pot fer en un país democràtic”

L’advocat Carles Perdiguero sosté que la causa no té cap base jurídica i s’emmarca en el dret a protestar i durant una vaga legal. D’altra banda, alguns dels afectats asseguren que no es trobaven al lloc dels fets i també denuncien que l’expedient vinculi l’afiliació política dels investigats tractant-se d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

La Policia Nacional deté un home acusat d’agredir un agent a Tarragona l’1-O

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VccS5ZFoApQ?rel=0]