La investigació arqueològica ha compartit taula aquest dimecres amb cerveses, cafès i brioixeria diversa a l’Espluga de Francolí. La divulgació científica ha entrat a un escenari no habitual, com és la Cafeteria Cal Palau, per explicar a una vintena de persones els moviments demogràfics a les Muntanyes de Prades durant la prehistòria.

La iniciativa impulsada pel Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet va comptar amb la xerrada de Josep M. Vergès, arqueòleg de l’Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social. Al llarg de la conferència, es va explicar l’evolució de l’ocupació de les Muntanyes de Prades al llarg de la prehistòria i quines accions feien al bosc. La majoria dels apunts de l’arqueòleg tenien el seu origen en les descobertes que ha fet l’IPHES en els jaciments del territori, com per exemple al Molí del Salt de Vimbodí i Poblet. Les troballes i les empremtes de la vida al bosc van servir per exemplificar les descripcions.

La nova iniciativa, que porta per títol “Ciència i Cervesa”, ha coincidit amb el Festival Pint of Science que a Tarragona implica un total de 43 investigadors i investigadores amb diverses xerrades que s’han celebrat als bars de la ciutat del 14 al 16 de maig.