L’Associació de Ceramistes de Catalunya ha concedit el Premi Artesania de Catalunya a l’Ajuntament de Montblanc per la trajectòria del Festival Internacional de Ceràmica, Terrània, que enguany arriba ja a la seva 16a edició.

Els ceramistes del país han reconegut la cita de Montblanc per la seva coherència al llarg de les quinze edicions celebrades, el seu creixement sostingut i la seva evolució. L’entrega del guardó va ser aquest passat dissabte i el va recollir Toñi Gonzalez, que és tècnica de turisme de Montblanc i coordinadora de Terrània des de la seva primera edició. En concret el premi és una peça única obra de ceremista Roser Oter.

El cap de l’Àrea de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt, ha valorat al programa La Conca al Dia de l’EFMR que el reconeixement cobra més rellevància pel fet de ser els mateixos ceramistes els que l’atorguen, ja que considera que són els qui millor coneixen el sector. Montblanc espera que el premi pugui suposar un impuls per al festival  que enguany celebrarà ja la 16a edició. La cita arribarà del 28 al 30 de setembre en què hi prendran part una trentena de ceramistes amb els Països Baixos com a país convidat. 

ÀUDIO: Entrevista a Joaquim Queralt, cap de l’Àrea de Turisme de Montblanc