[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Q504cY_2ieg?rel=0]

Per tal d’incentivar l’obertura de nous establiments comercials al centre de la vila, l’Ajuntament de l’Espluga bonificarà un 95% de la taxa de llicència d’activitats per als nous negocis o els que es traslladin al nucli antic.

A proposta del grup de l’oposició, Som Espluga, en el darrer ple municipal es va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal per poder bonificar els negocis que obrin o traslladin el seu establiment als carrers del nucli històric de la vila.

Els regidors del consistori són conscients que aquesta proposta no és suficient per revertir l’actual situació de trasllat dels comerços en altres punts del municipi, però consideren que és un bon punt de partida, un posicionament que també manté la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga.

En aquest cas, el regidor d’Hisenda de l’Espluga, Joan Amigó, espera que la rebaixa pugui ser un incentiu, però reconeix que no és suficient i recorda que també hi ha altres línies d’ajuts de la Generalitat per als comerços. Al seu temps, el grup de l’oposició, SOM Espluga, celebra que s’hagi aprovat la bonificació, però insta al govern a buscar noves propostes per reactivar el comerç al centre del poble.