Les eines i el Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet han canviat de mans aquest cap de setmana per veure-hi treballar un vidrier reconegut mundialment. Es tracta del nord-americà Grant Garmezy al llarg del cap de setmana està a la Conca de Barberà fent aquestes demostracions en directe.

Durant les primeres hores d’aquest dissabte, la proposta ha atret la mirada de desenes de persones que han omplert l’edifici. De fet, es tracta d’un treball amb vidre fos que habitualment no es pot veure al territori, ja que aquest artista nord-americà destaca per recrear tot tipus d’animals amb un gran realisme i jugant amb els colors. Cada peça li pot comportar més de 5 hores de feina.

L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, ha refermat que, després de la remodelació de l’equipament, una de les voluntats és acollir vidriers d’arreu del món per tal de referènciar Vimbodí com a vila vidriera i contribuir en la difusió i conservació de l’ofici.

ÀUDIO: Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet, explica l’aposta

Les demostracions de l’artesà nord-americà s’han pogut veure al llarg del matí d’aquest dissabte i també de 4 a 6 de la tarda i continuaran aquest diumenge de 10 a 1 del matí.