Un total de 39 persones de 16 municipis del Camp de Tarragona estan investigades per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit arran de la vaga del 8 de novembre. Entre les persones encausades hi ha l’espluguina Laia Torres i el montblanquí Ramon Mandri.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=51EsA-CHPOM?rel=0]

Tots els investigats han comparegut conjuntament aquest dijous per denunciar que es tracta d’una causa més contra les persones que participen en determinats actes reivindicatius.  En la roda de premsa que s’ha celebrat a les escales del Palau de Congressos de Tarragona, l’advocat Carles Perdiguero ha explicat que demanarà que s’arxivi la investigació. L’advocat sosté que la causa no té cap base jurídica i s’emmarca en el dret a protestar i durant una vaga legal. L’acusació sorgeix arran d’una investigació que va començar la Policia Nacional i els primers investigats declararan dilluns vinent al jutjat d’instrucció 2 de Tarragona.

En la mobilització d’aquest dijous també hi han assistit desenes de conquencs, entre aquests el diputat al Parlament de Catalunya d’ERC, l’espluguí Ferran Civit; diversos regidors del grup municipal SOM Espluga i membres del CDR de l’Espluga. Les mostres de suport també s’han repetit a través de les xarxes socials.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js