(Imatge dels premiats del 2017 | Foto: Ràdio Montblanc)

Els Premis d’Honor de la Conca de Barberà reconeixeran enguany 13 entitats i personalitats de la comarca. L’acte de lliurament d’aquesta tercera edició dels premis comarcals se celebrarà el divendres 18 de maig a dos quarts de 8 del vespre al Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc.

El Consell Comarcal entregarà enguany dues Distincions d’Honor de la Conca de Barberà. El Grup Cultural de la Dona de Solivella serà reconeguda com a entitat pionera a la comarca i a Catalunya en defensa de la igualtat de les dones i del seu paper fonamental en l’entorn rural. Al mateix temps, el Grup Sardanista del Museu-Arxiu de Montblanc ha estat distingit pel foment i difusió de la sardana, el col·lectiu rebrà el guardó coincidint amb Montblanc capital de la Sardana de Catalunya 2018.

La pastisseria Farré Gamell rebrà un dels reconeixements amb motiu dels 130 anys d’activitat ininterrompuda a l’Espluga de Francolí. En el terreny individual, en destaca el diploma de reconeixement que recollirà l’escriptora Carme Martí, de qui es valora la seva obra literària. Martí ha publicat recentment la novel·la El Camí de les Aigües i també ha destacat amb Un cel de Plom. El farmacèutic i historiador montblanquí Jaume Felip Sánchez també rebrà un dels diplomes per la seva tasca en la difusió de la història de la comarca i dels seus municipis. Encara a títol individual, l’historiador i professor d’Història a la UB Valentí Gual i el mestre i escriptor montblanquí Josep Civit rebran una menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà.

La relació de premiats també recull els diplomes de reconeixement per a l’Agrícola de Barberà de la Conca SCCl, en reconeixement a la continuïtat del moviment cooperatiu, i per a Caves Sans Travé de Solivella amb motiu de la celebració dels 30 anys d’elaboració de caves i els 25 de vins.

També es premien altres col·lectius coincidint amb el seu aniversari. És el cas del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà pels seus 40 anys de tasca d’impuls i difusió de la recerca. També reben una menció de Serveis Distingits els Bombers Voluntaris de Sarral, que celebren el 30è aniversari; el Club Bàsquet Àguiles de Santa Coloma de Queralt, que arriba als 50 anys de vida com a entitat pionera d’aquest esport a la comarca, i els Ermitans de Sant Joan de la Muntanya de Montblanc, pels seus 25 anys d’activitat que han permès recuperar l’ermita de Sant Joan.