[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kxYQ9FR1KFI?rel=0]

La pluja ha condicionat la 13a Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà que s’ha celebrat aquest diumenge a l’Espluga de Francolí. La geganta Trinitat, actual pubilla de la Conca, ha passat el relleu de l’organització d’aquesta cita a Blancafort, amb la geganta Blanca com a pròxima pubilla.

Un total de 8 colles geganteres han començat la trobada amb la plantada a la Plaça Montserrat Canals al voltant de dos quarts d’11. La pluja ha fet acte de presència només començar la cercavila i això ha provocat que s’hagués de traslladar al pavelló del Casal. Ja sota cobert, totes les colles han tingut uns minuts per ballar. Un dels fets destacats d’enguany és que tots els gegants i gegantes han lluït un llaç groc en suport als presos polítics.

L’acte també ha servit per coronar la geganta Trinitat com a pubilla de la Conca d’aquest 2018, un reconeixement que li ha traslladat la geganta de Pira.  La colla de la Germandat de la Santíssima Trinitat ha estat la responsable de l’organització de la trobada d’enguany, un fet que la seva presidenta, Blanca-Rosa Roselló, assegura que ha estat útil per donar a conèixer l’entitat a la resta de la comarca, ja que habitualment no participen en trobades en altres municipis.

L’Espluga ha passat el relleu de la trobada al municipi de Blancafort, nomenant la geganta Blanca, la més jove de la comarca, com la pubilla del 2019. Ramon Fabregat, president de la colla gegantera de Blancafort, ha destacat que l’entitat ha rebut amb bons ulls la notícia, tot just durant la primera sortida d’aquesta colla creada l’any passat.

ÀUDIO: Crònica de Josep Morató de la Trobada gegantera 

L’actuació conjunta de tots els gegants ha donat pas a la ballada de sardanes a càrrec de la colla sardanista de Montblanc, coincidint amb Montblanc Capital de la Sardana 2018. La trobada ha acabat amb el dinar de germanor amenitzat amb música tradicional catalana.

GALERIA D’IMATGES