L’esport espluguí ja ha engegat la nova etapa. Amb les graderies plenes, les entitats sobre la pista poliesportiva i la presència d’autoritats locals i catalanes, l’Espluga ha inaugurat oficialment aquest dissabte el nou Pavelló Municipal d’Esports. De cara a la tarda, al voltant del Dia espluguí de l’Activitat Física, s’han programat diverses demostracions esportives i també es jugarà el primer partit oficial sobre la nova pista, en concret el de l’equip absolut d’hoquei a les 7 del vespre.

La inauguració ha estat encapçalada pel secretari general de presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. «No és normal que en els darrers mesos el govern del país no estigui fent inauguracions», ha lamentat Nin fent referència a la situació que viu actualment Catalunya. El secretari general de presidència també ha destacat la tossuderia de l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, en els darrers anys per fer realitat el nou pavelló.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CKtaKTY3ahg?rel=0]

ÀUDIO: El secretari general de presidència de la Generalitat remarca la tossuderia de l’equip de govern

Per la seva banda, Gerard Figueras ha remarcat el bon resultat de la infraestructura i ha convidat els ciutadans del municipi a gaudir de les noves instal·lacions per tal que «l’Espluga, a través de l’esport, sigui millor poble i millor també a l’hora de fer un país nou».

ÀUDIO: El secretari general de l’Esport parla del «pavelló més nou» de Catalunya

L’Espluga estrena un equipament llargament reivindicat

La satisfacció ha imperat en les autoritats locals. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, no amagava el procés llarg i de traves administratives que ha patit el consistori per materialitzar el projecte. Un camí complicat, però amb final feliç, ha expressat Rovira. Sobre la finalitat de l’espai, el batlle ha remarcat que les instal·lacions són per a tothom que practiqui esport, en igualtat de condicions. També ha destacat el moment d’excepcionalitat política que viu el país i ha trobat a faltar la presència del president Carles Puigdemont. El discurs de l’alcalde ha acabat amb l’agraïment a diversos espluguins la seva col·laboració en el projecte, entre ells l’exregidor Josep Maria Poca o l’exregidor i actual diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Civit.

ÀUDIO: David Rovira confessa que el pavelló és el resultat un procés llarg i complicat

Els parlaments de la regidora d’Esports de l’Espluga, Erika Soriano, han encetat la jornada inaugural al voltant de tres quarts de 12 del matí. Soriano ha agraït els esforços de tots aquells que han fet possible el nou equipament,  un missatge que també ha traslladat a les entitats esportives. Les mateixes associacions han estat les encarregades de xafar per primera vegada la pista mentre cada una es presentava al públic assistent.

ÀUDIO: Erika Soriano encetava els parlaments amb paraules d’agraïment

Suport unànime al consistori, satisfacció compartida

El nou Pavelló Municipal d’Esports de l’Espluga ha estat subvencionat pel Consell Català de l’Esport i s’ha executat amb un pressupost d’1 milió amb 20 mil euros, al qual cal afegir-li diverses millores a l’exterior per un cost de 100 mil euros per a l’Ajuntament. El projecte ha comptat amb el suport unànime del consistori i aquest dissabte la majoria de valoracions han estat positives.

En primer lloc, el regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó, ha afirmat en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, a peu de pista, que no és un pavelló de mínims. Amigó ha recordat que l’equipament recull tots els requisits de la Generalitat i que el resultat és molt bo. El regidor destacat la lluminositat de l’espai fruit, entre d’altres, de les vidrieres laterals de la pista.

ÀUDIO: Joan Amigó assegura que «no és un pavelló només de mínims»

El cap de l’oposició, Jordi Miró, també des del mateix pavelló, mostrava satisfacció per haver inaugurat el que ha anomenat de “demanda històrica”. El regidor de Som Espluga veu amb bons ulls el resultat final del projecte, per bé que reclamava una millor participació en el procés previ a la inauguració.

 ÀUDIO: Jordi Miró valora el nou Pavelló Municipal d’Esports

GALERIA D’IMATGES