L’Espluga acull aquest diumenge la 13a Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà que enguany organitza la colla de la Germandat de la Santíssima Trinitat, ja que la geganta Trinitat és la pubilla 2018 de la comarca.

Un total de 8 colles geganteres començaran la trobada amb la plantada a la plaça de l’Església  a dos quarts d’11 del matí. Una hora més tard, començarà la cercavila pels carrers del municipi que acabarà al mateix lloc al voltant de la 1 del migdia amb la presentació i ballada de totes les colles participants.

La trobada també servirà per coronar la pubilla de la Conca d’enguany, la geganta Trinitat, i per passar el relleu a la pròxima pubilla i, per tant, colla organitzadora de l’any vinent. La ballada final de tots els gegants donarà pas al dinar de germanor que es farà a la matiexa plaça amenitzat amb un concert de música catalana i la ballada de sardanes a càrrec de la colla sardanista de Montblanc.