L’alta afluència de visitants durant el primer cap de setmana de la Setmana Medieval ha deixat un bon balanç de vendes del mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. L’organització ha venut més de 7.000 copes en total i calcula que s’han servit unes 20.000 degustacions.

Enguany, la plaça de Santa Maria ha rebut catorze cellers de la comarca i dues parades de degustacions gastronòmiques. Les bones temperatures dels primers dies de la Setmana Medieval és el factor que explica que prop del 70% de les vendes de vins i caves fossin durant el primer cap de setmana. En aquest sentit, en els dos primers dies es van vendre gairebé 5.000 copes. En canvi, l’amenaça de pluja durant el segon cap de setmana ha propiciat un nombre de degustacions més pobre.

A més a més, la climatologia també ha tingut influència en els vins demanats. La presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha constatat que els primers dies els vins blancs i rosats van ser els més demanats, mentre que la inestabilitat i les baixes temperatures d’aquest darrer cap de setmana hauria situat el vi negre entre els preferits.

Pel que fa al perfil dels visitants, el mercat rep cada vegada un públic més experimentat i repetidor. Principalment, els assistents són de la comarca i d’altres punts de Catalunya, per bé que enguany també l’han visitat persones vingudes de fora de l’Estat espanyol.