El cicle Biblioteques amb DO s’ha celebrat aquest mes d’abril a la Conca de Barberà amb activitats literàries i gastronòmiques a Montblanc, l’Espluga de Francolí i Sarral.

El cicle va començar a l’Espluga de Francolí coincidint amb la quarta edició d’El Vi fa Sang, el festival dedicat a la novel·la negra en català que també proposa un maridatge amb els vins de la comarca. Per exemple, el pati de l’Antic Hospital acollia l’exposició itinerant del Centenari del naixement de Manuel de Pedrolo.

On també s’han celebrat activitats és a la Llar de Jubilats de l’Espluga. En concret, l’11 d’abril es va celebrar un taller de cuina a càrrec de Xavier Civit del restaurant Sant Francesc de Montblanc. La proposta estava pensada per a 15 persones, però finalment hi van assistir més d’una vintena per conèixer i tastar 5 receptes innovadores amb el vi com a protagonista.

Una de les apostes de l’Espluga ha estat un contacontes per adults que es va celebrar el 24 d’abril amb la narració  de “Gotim de contes” a càrrec d’Elisabeth Ulibarri. La proposta va reunir prop d’una quarantena de persones a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital. A més a més, al llarg d’aquest abril la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola ha estat decorada amb elements del món del vi.

Pel que fa a Montblanc, per exemple es va narrar el conte Les hores de la vinya, del cep al celler el 5 d’abril. Un dels plats forts ha estat “Música i vi: gran reserva d’opera” del 12 d’abril a càrrec de David Puertas o l’espectacle “Mil cent i un estels” de l’associació Bocafoscant que es va celebrar el 24 d’abril, una proposta musical i de divulgació astronòmica que, a més a més, servia per commemorar el vuitè aniversari de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

Finalment, els clubs de lectura de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Sarral també han donat protagonisme als vins de la DO Conca de Barberà en les trobades habituals.