Al llarg de la Setmana Medieval de Montblanc enguany també ha pres protagonisme el poble de l’edat mitjana i la seva forma de viure. Els visitants ho han pogut veure al nou campament, una de les apostes de l’edició d’aquest 2018 que ha vingut per quedar-se.

Durant els dies de Setmana Medieval, la majoria de les mirades se les emporta Sant Jordi i la princesa. Enguany però la festa montblanquina ha reviscut escenes quotidianes del poble medieval en un espai propi a la muralla i portal de Sant Jordi. Una cantarella de la mainada, per exemple, ens convida a aturar-nos-hi. Els visitants també hi poden veure demostracions d’oficis, com  un artesà del vidre bufat, un ferrer o bé un picapedrer. En aquest campament el lleure del poble és el protagonista.

ÀUDIO: Reportatge del Campament de Poble

El Campament de Poble repetirà l’any vinent, així ho ha confirmat el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan López, aquest matí al programa La Conca al Dia. El president ha explicat que l’equip que ha liderat la iniciativa li ha transmès que s’ho han passat molt bé al llarg dels dos caps de setmana i que, tot i ser una proposta modesta, la bona rebuda entre els visitants propicia que l’any vinent torni a formar part de la Setmana Medieval. A més a més, el campament també ha servit per consolidar l’eix al voltant de la muralla de Sant Jordi.

Entrevista a Joan López al programa La Conca al Dia