El segon espectacle de gran format de la Setmana Medieval, el Torneig Medieval Nocturn, s’ha imposat aquest dissabte a la pluja que amenaçava les dues representacions i que, de fet, va remullar les 1.000 persones que van omplir les localitats de les dues sessions, sense cap cadira buida en el primer passi.

D’altra banda, en la jornada d’aquest dissabte la Setmana Medieval va estrenar l’acte “Balls a plaça”, emmarcat en ‘Montblanc Capital de la Sardana 2018’. La iniciativa va buscar els orígens de la sardana i, per això, es van fer diverses demostracions de danses medievals en què es va convidar al públic a participar-hi.

El Torneig Medieval Nocturn es va celebrar a les 9 i a les 11 de la nit al fossar de la muralla de Santa Tecla. Hi van participar les cases nobles de la vila i els nassarites com a convidats va disputar una desena de proves amb les lluites a cavall com a proposta més espectacular. La casa Nazarí va ser la guanyadora de la competició, fet que va provocar la discòrdia i l’empresonament dels participants de la casa Vilafranca. Un any més, l’acte va acabar amb una actuació de foc i pirotècnia, gentilesa de la dinastia àrab.

GALERIA D’IMATGES