Montblanc ha arrancat el darrer tram de la Setmana Medieval amb l’antiga església de Sant Francesc plena a vessar. El sopar reial enguany ha marcat el seu propi rècord amb ple absolut, gairebé 500 persones han participat aquest divendres al banquet medieval.

Abans però, el darrer cap de setmana de la festa montblanquina va arrancar amb les Rondes Trobadoresques que van recollir els diversos nobles per les seves cases per tal d’assistir al gran sopar. Un recorregut que aquesta vegada va ser més curt a causa de la pluja.

A l’interior de l’antiga església de Sant Francesc, tots els participants del sopar reial seien a taula vestits per a l’ocasió amb roba medieval. L’entrada de la comitiva reial va donar inici al banquet on, com és habitual, no hi van faltar els balls i espectacles amb foc. 

La 31a Setmana Medieval clourà amb les Corts Catalanes de 1414

D’aquest dissabte a la tarda en destaca l’acte ‘Balls a plaça’, emmarcat en ‘Montblanc Capital de la Sardana 2018‘, que buscarà els orígens de la dansa tradicional catalana per establir ponts entre la tradició medieval i la cultura contemporània.  Pel que fa a la nit, el protagonisme el prendrà el Torneig Medieval Nocturn i la Bevenda dels Portals.

ÀUDIO: Prèvia de la Bevenda dels Portals

 

El plat fort de diumenge serà la representació de les Corts Catalanes de 1414, que no es representaven des del 2011, i que enguany s’han recuperat per tancar la festa. Es representaran unes Corts que el rei Ferran d’Antequera, el primer dels Trastàmara, va convocar a Montblanc i que van acabar amb desacord. L’acte serà simbòlic pels paral·lelismes que es poden trobar amb la situació actual a Catalunya i, a més a més,  també s’entregarà l’espasa d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a Jordi Cuixart, que recollirà en nom seu la seva companya Txell Bonet.

Per aquest darrer cap de setmana també s’han programat actes de petit format en diversos espais de la vila medieval i tampoc hi faltaran els clàssics de la festa, com el mercat medieval, la mostra d’oficis o el mercat de vins i caves. També serà la darrera oportunitat per veure el nou campament de poble on es descobreix com vivia la societat de l’Edat Mitjana.