Diversos corredors i corredores del Club Atlètic Espluguí han participat aquesta matinada de dissabte en la iniciativa “Km per la llibertat”, una marxa per relleus amb final a les presons madrilenyes, en suport als polítics independentistes empresonats. 

La marxa va començar divendres des de Barcelona i recorrerà els 800 quilòmetres que separen la capital catalana de les presons d’Alcalá Meco, Estremera i Soto del Real, a Madrid. El torn dels espluguins ha arribat a partir de dos quarts de 6 de la matinada d’aquest dissabte entre la frontera del Segrià i Osca amb la participació de Marc Vendrell, Toni Morlans i el diputat al Parlament de Catalunya d’ERC, l’espluguí Ferran Civit. A dos quarts de 7 del matí han pres el relleu la regidora d’esports de l’Espluga, Erika Soriano, i Manel Álvarez. El tercer sector ha comptat amb Cristina Palau i Nuri Estadella, mentre que el darrer relleu del Club Atlètic Espluguí ha estat a les 9 del matí amb Montse Artiga, Merche López i Eva Bonet.

El recorregut està dividit en 16 sectors, cadascun amb una distància aproximada de 50 i 65 km i està dividit en 5 trams de 10 a 13 km. La marxa “Km per la llibertat” arribarà dilluns a les presons madrilenyes amb l’objectiu de donar suport a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull.  En arribar a les presons, s’entregarà el relleu i un llibre als presos.