Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dijous a la plaça Major de Montblanc contra la sentència judicial que exculpa La Manada de violació a una noia de 18 anys a Pamplona durant els Sanfermines del 2016 i condemna els cinc joves sevillans a 9 anys de presó per abús sexual.

La mobilització, convocada per l’Ateneu Popular de la Conca de Barberà, ha començat a les 7 del vespre i s’ha llegit un manifest en què es mostrava el rebuig per una sentència judicial que, asseguren, és de caràcter masclista. En aquest sentit, el text  ha remarcat que la resolució d’aquest cas situa les dones com a ciutadanes de segona i les deixa desemparades.

Resorgeix la polèmica al Ple sobre el suposat cas d’abusos sexuals a l’Espluga

Les reivindicacions també han arribat al Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga celebrat aquest dijous. La regidora de Benestar Social, Maria Jesús Martín, ha mostrat en nom de l’equip de govern el rebuig a la resolució judicial. “No és un abús, sinó que és una violació”, ha expressat Martín.

En la mateixa línia, la regidora de Som Espluga, Aida Morgades, ha reproduït al Ple el manifest que han llegit les membres de l’Ateneu l’Empelt a Montblanc. D’altra banda, Morgades ha recordat el cas de suposats abusos sexuals entre dos treballadors municipals de l’Espluga, del qual encara no es té sentència, i ha recriminat la reacció de l’equip de govern en aquest cas, fet que ha generat moments de tensió al final del ple. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha instat a esperar la sentència. Els fets van ocórrer el 18 de juliol del 2016, el detingut va quedar en llibertat a l’espera del judici i es va reincorporar al seu lloc de treball.

Les reaccions i concentracions s’han reproduït arreu de l’Estat espanyol després que l’Audiència de Navarra hagi condemnat aquest dijous els joves de La Manada a 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual continuat.