[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fw7WmA7TVFw?rel=0]

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha deixat clar que no tornarà a presentar-se com a candidat a l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals del 2019. Rovira ho ha reiterat en l’entrevista
d’aquest dimecres al programa Saló de Plens de TAC12 i assegura que després de 16 anys a l’alcaldia ha arribat el moment de deixar pas a nous equips.

Anteriorment, l’actual alcalde ja havia avançat que no repetiria al capdavant d’una llista. «Serà l’últim mandat del David Rovira, que quedi gravat, perquè no se li ocurreixi al David Rovira canviar els pensaments», deia ell mateix l’any 2015 en la primera entrevista a l’Ajuntament a Casa de l’Espluga FM Ràdio de l’actual legislatura i ara, després de tres anys i a un any per les eleccions, manté ferma la decisió.

David Rovira ha expressat aquest dimecres que, malgrat començar la legislatura amb dubtes pel seu estat de salut, actualment es troba en plena forma, però considera que s’ha d’acabar la seva etapa a l’alcaldia i donar pas a un nou relleu en el partit, actualment sota les sigles de Convergència i Unió. Per ara no es coneix qui serà el nou cap de llista i tampoc és clar quina marca utilitzarà el grup municipal per presentar-se en els nous comicis.

David Rovira ha encarrilat quatre legislatures a l’alcaldia de l’Espluga.  L’any 2003 després de 4 anys a l’oposició, Rovira s’imposava en les eleccions amb 1074 vots. L’any 2007 i el 2011 la candidatura de Convergència i Unió també va guanyar les eleccions amb 907 i 898 vots, respectivament, mentre que en els darrers comicis del 2015 el grup municipal de Rovira se situava en segona força, per darrera de SOM Espluga, però va ser investit novament batlle gràcies a l’acord amb el regidor de Candidatura de Progrés – PSC, Antonio Vendrell, després de trencar amb Espluga Viva.

RECUPERA L’ENTREVISTA A L’ALCALDE DE L’ESPLUGA