[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CTZyOEyz-_8?rel=0]

La Conca i la seva oferta formativa seran presents a la fira Camins d’FP, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Tarragona els propers 3 i 4 de maig. Aquesta fira vol promocionar l’àmplia oferta formativa que es duu a terme al Camp de Tarragona, i hi participaran 41 centres educatius de tota la demarcació.

Concactiva, conjuntament amb les entitats de promoció econòmica de Tarragona, Reus, Valls i el Vendrell són els impulsors d’aquesta fira, amb l’objectiu de promocionar uns estudis molt demandats pel teixit empresarial i amb importants sortides laborals, però que sovint no tenen el prestigi social que es mereixen.

A banda dels estands habituals, la fira també inclourà activitats demostratives de diferents empreses del territori, entre elles la SIMO de Montblanc, i un espai d’orientació acadèmica i professional amb tècnics especialitzats.

A la Fira cobra especial importància la Formació Dual, que a la Conca de Barberà compta amb l’impuls de Concactiva. Aquesta innovadora forma d’encarar la formació es basa en la realització simultània dels estudis en els centres educatius i també en les empreses del territori, facilitant la inserció laboral dels joves i també adaptant la formació a les necessitats del teixit productiu.

Concactiva, l’Institut Martí l’Humà i les empreses de la Conca de Barberà estan treballant per a impulsar la creació d’un cicle formatiu de grau superior a la Conca de Barberà en l’àmbit del manteniment industrial, possibilitant així la formació especialitzada dels joves i poder fer-ho a la seva pròpia comarca.

En l’organització de la Fira també hi participa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Servei d’Ocupació de Catalunya. Concactiva també ha estat present a la presentació, que ha comptat amb representants de tots els territoris participants, mitjançant un tècnic agent d’ocupació i desenvolupament local.