Sota el lema «Convivència, ciutadania i tolerància», aquests dies se celebra la Setmana dels Museus i, per aquest motiu, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga està desenvolupant diverses iniciatives diàries a través de les xarxes socials, sobretot a Twitter.

Museus d’arreu del món s’han sumat en aquesta iniciativa de Museum Week i la UNESCO que va començar aquest dilluns 23 d’abril i s’allargarà fins aquest diumenge. L’organització proposa per a cada dia un concepte que marca les temàtiques de les accions de cada jornada.

Inici de la Setmana dels Museus dedicat a la dona

Les propostes de dilluns van girar al voltant del paper i la representació de la dona en els museus. El MVR va vincular la majoria de les accions a l’exposició «The Dust Bowl, quan la natura es rebel·la», ja que bona part de les obres exposades són fotografies de Dorothea Lange, com per exemple el retrat de la Mare immigrant.

Mentre que al llarg de la jornada de dimarts, el museu de l’Espluga va sortir al carrer per enregistrar vídeos breus amb l’historiador espluguí Josep M. Vallès que es van difondre a Twitter, també vinculant-hi el projecte «museu al carrer». Al voltant de la temàtica «ciutat», el MVR va voler ensenyar diverses empremtes de l’arquitectura rural encara presents als carrers del municipi i que ara s’expliquen breus càpsules audiovisuals anomenades «Passeig amb memòria».

Paral·lelament, el Museu de la Vida Rural i el MUSE, el Museu de la Ciència de Trento, van establir una conversa també a través de Twitter on explicaven les característiques dels centres i la seva implicació en el territori, tot buscant les similituds entre l’espai de la Fundació Carulla i el museu italià.

Aquest dimecres, les iniciatives s’estructuren al voltant del concepte de patrimoni i, per aquest motiu, el Museu de la Vida Rural destacarà diversos elements que formen part dels seus edificis i espais. Les pròximes temàtiques parlaran de les professions, els infants, el vincle amb la natura i acabaran diumenge tractant el concepte «diferència».

ENTREVISTA a Albert Carreras, cap de col·leccions del Museu de la Vida Rural