El llibre Assassins del Camp, que recull relats criminals d’una quinzena d’escriptors i escriptores del Camp de Tarragona, ha estat un dels títols més destacats a la demarcació en aquesta diada de Sant Jordi.

La publicació, que es va presentar en el marc del festival El Vi fa Sang de l’Espluga, ha estat un dels llibres d’autors locals més venuts enguany, segons va confirmar Ricard Espinosa, del Gremi de Llibreters de Tarragona, en declaracions a TAC12. Tot i això, aquest matí, des del mateix gremi s’ha volgut restar importància a la classificació de llibres més venuts, ja que Ramon Marrogat ha assegurat que el percentatge de vendes dels més demanats és irrisori respecte a la resta de títols perquè el mercat ha estat molt diversificat.

En qualsevol cas, la diada ha estat especial per als autors d’Assassins del Camp. “Jugàvem amb avantatge perquè som 15 assassins en un mateix volum”, ha expressat la coordinadora de la publicació, Margarida Aritzeta, que és alhora comissaria d’El Vi fa Sang. L’escriptora vallenca ha celebrat la resposta dels lectors i considera la iniciativa dels escriptors del territori s’està consolidant, un projecte que, recorda, “va començar com un projecte divertit i després va continuar com la necessitat dels escriptors de Tarragona, que ja tenen un festival com és El Vi fa Sang, d’alguna manera es constituïssin en equip”. A més a més de la vinculació de la publicació amb el Festival Internacional de Novel·la Criminal de l’Espluga, també en destaca la participació de l’escriptor espluguí Salvador Balcells. 

ENTREVISTA a Margarida Aritzeta, coordinadora d’Assassins del Camp, i a Ramon Marrogat, del Gremi de Llibreters

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ElK_FALrg50?rel=0]

Sota el títol Assassins del Camp hi trobem els treballs de Maria Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, l’espluguí Salvador Balcells, Àngel Octavi Brunet, Joan Cavallé, Jordi Folk, Ferran Gerhard, Jordi Ledesma, Tecla Martorell, Lurdes Malgrat, Rosa Pagès, Moises Peñalver, Jordi Tiñena, Francesc Valls Calçada, Olga Xirinacs i Xulio Ricardo Trigo, aquest darrer amb la fotografia de la portada.