El projecte fotogràfic “Petons per…” d’Enric Lucena ha arribat a Montblanc aquest dissabte, coincidint amb la celebració de la 31a Setmana Medieval. Al llarg de la jornada tothom qui ho va voler va poder fer-se fotografia de franc, això sí, amb dos requisits: fent-se un petó i anar vestits de medieval.

L’antiga oficina de turisme de Montblanc, a l’església de Sant Francesc, es va convertir en un estudi fotogràfic. D’aquesta manera, el projecte “Petons per Sant Jordi” es va fer un espai en la programació de la 31a Setmana Medieval. Al llarg de la jornada, unes 800 persones van immortalitzar aquest petó especial, tot duent la vestimenta medieval. El responsable de la iniciativa, Enric Lucena, ha expressat que “l’objectiu és aconseguir que tothom es faci petons i els conservi”. Per aquelles persones que no anaven vestides de medievals, se’ls va proporcionar algun element per poder-se adequar a l’època.

ÀUDIO: Enric Lucena resumeix el projecte

Anteriorment, aquest projecte s’ha celebrat amb èxit a altres ciutats com Tarragona i Mataró. Després d’aquesta primera edició a Montblanc, s’estudiarà la possibilitat de fer-ne una exposició de cara a la Setmana Medieval de l’any vinent.