Cada diada de Sant Jordi, en plena Setmana Medieval, Montblanc viu el moment més especial del territori. Centenars de persones s’han congregat a  la muralla de Sant Francesc aquest vespre per veure com el cavaller Sant Jordi entregava la rosa a la princesa.

Enguany, amb una afluència de públic molt destacada tot i ser un dia laborable, la comitiva reial ha arribat al voltant de dos quarts de 8 del vespre, provinents de l’església de Santa Maria on s’ha celebrat una missa solemne en honor al patró de Catalunya. Minuts més tard, Sant Jordi ha arribat damunt del cavall vestit de blanc.

Gest en suport als presos polítics

El moment més emblemàtic s’ha viscut entre forts aplaudiments, quan la princesa ha rebut la rosa vermella. L’acte ha tingut un altre moment simbòlic, aquesta vegada la rosa que els soldats han entregat a les noies que duen les banderes de la festa ha estat de color groc, un gest en suport als polítics presos i exiliats.

Com és habitual, després de l’entrega de la rosa, les banderes, les dúcties i també els nobles, els reis, la princesa i Sant Jordi han ofert unes danses per al públic assistent.

Al llarg de la jornada, la capital de la Conca de Barberà ha estat l’epicentre de la diada a la comarca. 

GALERIA D’IMATGES