“Mossèn Isidre Boyó i Maré, poeta i vicari” és el títol del nou llibre que, per primer cop, recull l’obra gairebé completa del capellà i poeta vimbodinenc. La publicació s’ha presentat aquest divendres al Teatre Foment de Vimbodí i Poblet, coincidint amb el 150è aniversari del naixement de l’autor.

El llibre sorgeix de la iniciativa del professor Ramon Sotó que, gràcies al vincle familiar amb Boyó i el fet d’haver recopilat al llarg dels anys part de l’obra del poeta vimbodinenc, ha impulsat el treball per tal de fer-ne un recull i reivindicar la seva figura. La publicació pretén donar a conèixer a tothom l’obra i, per això, inclou la biografia de l’autor, una introducció de la seva obra i els seus poemes, classificats per temàtiques.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet i de la diputació de Tarragona. Davant d’una cinquantena de persones, Ramón Setó, el dinamitador cultural Alfons Alsamora i  l’alcalde del municipi, Joan Güell,  han estat els encarregats de presentar el llibre. Durant l’acte s’han posat a la venda els primers cent exemplars que s’han editat i també hi va haver temps per recitar diversos poemes de Mn. Isidre Boyó.

Entrevista: Ramon Setó explica la iniciativa al programa Punt de Mira