[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ln88uUO6LTM?rel=0]

La muralla de Montblanc, diversos carrers, monuments i edificis del nucli històric han patit aquesta nit i matinada una vintena de pintades fetes amb esprai, tot just el dia en què comença la 31a Setmana Medieval. S’han pogut veure diversos símbols i frases contràries a la Setmana Medieval i de rebuig als turistes.

Ja des de primera hora, operaris de la Brigada Municipal de Montblanc juntament amb una empresa especialitzada treballen en la neteja de les façanes dels edificis i monuments afectats. Les pintades han aparegut, per exemple, al portal de Sant Jordi i al de Sant Antoni, al Carrer Major i a la façana de l’església de Sant Miquel i a la parròquia de Santa Maria.

Aquesta no és la primera vegada que es detecten pintades d’aquest tipus al centre històric, però no se’n recorda cap de tan massiva com la d’aquest divendres. L’acte vandàlic, a més a més del seu impacte visual, malmet les façanes dels edificis històrics perquè les tasques de neteja poden erosionar la pedra.

Les autoritats condemnen els fets i estudien sancions 

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ja ha sortit al pas per condemnar els incidents i, en declaracions a Ràdio Montblanc, ha assegurat que “no entenc qui pot haver fet una acció com aquesta, però la condemnem enèrgicament, és intolerable”. El consistori ja ha posat en mans dels Mossos d’Esquadra el cas, per intentar esbrinar qui ho pot haver fet.

ÀUDIO: L’alcalde, Josep Andreu, ha denunciat els fets

El Grup Municipal i el Comitè Local del Partit Demòcrata de Montblanc també ha mostrat el seu rebuig a les pintades mitjançant un comunicat on les qualifiquen d’intolerables i expressen que “qualsevol acte que faci mal al patrimoni i a la imatge de Montblanc és un acte menyspreable”.

En el mateix text, el Partit Demòcrata assegura que estudiaran la viabilitat d’instal·lar equips de vigilància i altres mesures per impedir fets d’aquests tipus.

ÀUDIO: L’alcalde destaca que no saben qui ho pot haver fet