La 31a Setmana Medieval de Montblanc ja està en marxa. La periodista i escriptora Empar Moliner ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida als dos caps de setmana de propostes culturals i festives.

Després del pas de la Comitiva Reial pels carrers de la vila, des de la façana de la Casa d’Esclergue s’ha celebrat el pregó d’obertura de la Setmana Medieval d’enguany amb la presència dels principals protagonistes, Sant Jordi i la princesa. Les paraules d’Empar Moliner han estat en forma de vers lligant l’actualitat política i social que viu  Catalunya amb els personatges de la llegenda de Sant Jordi. D’aquesta manera, els successos judicials i polítics no han estat al marge de la festa montblanquina.

ÀUDIO: Empar Moliner ha destacat que el pregó no podia estar al marge de l’actualitat

ÀUDIO: Empar Moliner la festa l’ha emocionat

Al seu temps, el moment polític tampoc l’ha obviat l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, qui amb un llistat d’afirmacions ha defensat, entre d’altres, el patrimoni i cultura de la capital de la Conca, això com a resposta a les pintades aparegudes aquest matí en edificis històrics del municipi. D’altra banda, el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Joan López, ha agraït l’entrega de totes les persones que participen en la festa i ha desitjat que la d’enguany sigui una edició, una vegada més, excepcional.

La primera nit ha arribat amb la Dracum Nocte, l’espectacle de la invocació del Drac als quatre elements, a la plaça de Sant Francesc, seguit del correfoc amb els Dimonis de Montblanc, el Drac de Montblanc, la Famaca de Cambrils, el Griu de Tarragona i els Diables de Sant Pere Nord de Terrassa. Smoking Souls han posat la música de la nit de divendres al pavelló del Casal Montblanquí. Els valencians han presentat el darrer treball ‘Cendra i or’. La música de Suu també ha sonat durant la nit d’aquest divendres, que ha acabat amb la música del vallenc Dj Enredu.

Coneix les principals apostes de la 31a Setmana Medieval