La commemoració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral arriba al seu punt àlgid aquest diumenge 22 d’abril amb l’acte central de la programació que se celebra al municipi des del 2017.

L’acte central de #100alabastre començarà a les 5 de la tarda a la sala recreativa municipal amb dues presentacions de llibres. En primer lloc, serà el torn del conte La Pedra d’un Poble escrit per Montserrat Cebrian i la il·lustradora del treball, Yvonne Fuster.

A continuació, es presentarà el llibret Tots els papers de l’Auca que recull la història de l’alabastre a Sarral i la seva importància, a més a més també repassa les activitats celebrades en aquest any commemoratiu. Antoni M. Marsal i Isidre Magre, els dos autors del treball, seran els encarregats d’explicar el llibret.

L’acte acabarà amb el concert de l’Orquestra Simfònica Treu-li la pols al teu instrument de l’Espluga que faran sonar diverses bandes sonores de pel·lícules de Hollywood en què han aparegut peces d’alabastre de Sarral. Tot i celebrar l’acte central aquest diumenge, la programació de #100alabastre continuarà a Barcelona a partir del 26 d’abril amb l‘exposició “100 anys d’alabastre a Sarral” que es podrà veure fins al 27 de maig al Centre d’Artesania de Catalunya.