Un total de 767 veïns de la Conca de Barberà resideixen actualment a l’estranger, un 3% més que l’any passat. El 63,9% han anat o tornat a viure al continent americà, mentre el 34,7% ho han fet en algun país europeu.

Són les conclusions de les dades que ha fet públiques la Generalitat sobre l’emigració de catalans a altres països fora de l’Estat espanyol. La majoria de conquencs que han marxat a viure a l’estranger són però persones que ja hi havien nascut. Això s’ha donat, en l’últim any, en 6 de cada 10 casos d’emigrants. En canvi, el 31% dels conquencs que han marxat de Catalunya havien nascut aquí. La resta procedeixen d’altres orígens.

En xifres globals, el nombre de catalans que resideixen a l’estranger és de 302.525 persones (1 de gener de 2018), xifra que representa una variació interanual del 6,4%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre d’inscrits ha augmentat a totes les comarques i a l’Aran, a excepció de l’Alta Ribagorça i la Terra Alta, on s’ha mantingut estable, i a les Garrigues, amb una lleugera disminució (-0,4%).