Alimentària 2018, l’aparador internacional del sector gastronòmic que se celebra aquests dies a Fira Barcelona, compta amb diversos estands de productors de la Conca de Barberà, principalment vitivinícoles.

Sota el paraigüa de la DO Conca de Barberà, hi participen els cellers Carles Andreu, Mas Foraster, Vibertus, Rendé Masdeu i la Cooperativa Vinícola de Sarral. La Família Torres, amb vins de la comarca, també hi exposa els seus productes. D’altra banda, també hi ha un espai per als licors On The Rocks de Vimbodí i Poblet, que hi exposa amb el Clúster de Productes Típics de Muntanya, i un altre per Herbes de la Conca de l’Espluga.

El certamen biennal ha arrancat aquest dilluns i estarà obert fins aquest dijous 19 d’abril. Els productors locals consideren que és una bona oportunitat per adreçar-se a un públic professional amb l’objectiu d’obrir nous mercats arreu del món. En total, hi participen unes 4.500 empreses d’una setantena de països i enguany se celebra conjuntament amb Hostelco, el saló especialitzat en equipaments i serveis per a la restauració.

Ricard Sebastià, propietari del celler Mas Foraster de Montblanc, ha explicat al programa La Conca al dia de l’Espluga FM Ràdio que participen a Alimentària des del 1998 perquè l’esdeveniment els ofereix l’oportunitat de presentar els productes i contactar amb distribuïdors d’arreu del món. En la mateixa línia, Maria de la Peña, propietària d’On The Rocks, espera obrir nous mercats internacionals per als licors de l’empresa de Vimbodí en la que és la seva primera ocasió a la fira.

ENTREVISTA: Al programa La Conca al dia connectem amb Alimentària per parlar amb Ricard Sebastià i Maria de la Peña