La Conca de Barberà i les Muntanyes de Prades són destinacions incloses en la nova campanya turística “Catalunya, Hola Família” que presenta més de 150 activitats arreu de Catalunya repartides en dos caps de setmana i que estan pensades per al públic familiar. 

L’Espluga de Francolí, Vilanova de Prades, Vimbodí i Poblet, Vallclara i Vilaverd són els municipis de la Conca de Barberà implicats i que acolliran diverses propostes del 18 al 20 de maig. La iniciativa consisteix en un seguit de descomptes en allotjaments, gratuïtats, tallers, sortides i menús especials als restaurants, entre d’altres. A la demarcació de Tarragona s’hi han implicat prop d’un centenar d’empreses i 6 destinacions certificades en turisme familiar, entre aquestes les Muntanyes de Prades, on s’hi inclouen els 5 municipis de la Conca.

Turisme familiar “caçant” personatges fantàstics amb una app

La primera edició de la campanya estrenarà l’aplicació per a mòbil “Llegendes en Família” que permetrà buscar i caçar durant els dos caps de setmana, diversos éssers màgics que s’amagaran en diferents punts de les destinacions familiars catalanes. Els personatges s’han creat tenint amb l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats i els éssers màgics tenen un lligam amb el seu territori. A la Conca de Barberà i al Baix Camp hi trobarem el nen de les Muntanyes de Prades, un jove guerriller de la Tercera Guerra Carlina.

La Conca ofereix propostes per descobrir el territori i la cultura

Pel que fa a les activitats que es proposen a la comarca, a l’Espluga de Francolí es podrà fer un joc d’orientació amb GPS de la mà de Drac Actiu. Hi haurà jornada de portes obertes al Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet i al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. D’altra banda, a Poblet s’ofereix una visita al monestir amb dinar inclòs i al Centre d’Interpretació del Bosc de Poblet es farà un taller de dibuix a partir d’elements naturals.

A l’Espluga de Francolí també s’ofereixen diversos tallers, com per exemple el de prehistòria i el taller d’excavació seguint les tècniques d’arqueòlegs, o bé la visita a la Cova de la Font Major i un joc a la Fassina Balanyà. També a l’Espluga, es proposa una visita a la Ruta Templera i Hospitalera per a tota la família.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=54sEDcZpDPk?rel=0]