La Conca de Barberà es prepara per viure una diada de Sant Jordi amb propostes per a tots els públics. Com arreu del país, la diada de Sant Jordi a la Conca de Barberà tindrà els llibres i les roses com a protagonistes, però a la comarca també trobarem altres iniciatives.

La diada serà especial per als visitants del Monestir de Poblet que seran obsequiats amb un llibre sobre la història del cenobi cistercenc de la Conca. Les persones que visitin el conjunt arquitectònic el dilluns 23 d’abril rebran un dels volums de la col·lecció de Quaderns d’art, història i vida de Poblet, un treball de Publicacions de l’Abadia de Poblet escrit per membres de la comunitat i d’historiadors vinculats al monestir. A més a més, totes les publicacions a la venda a la botiga del Centre de Recepció i Visitants del Monestir de Poblet comptaran amb un 10% de descompte al llarg de la jornada. D’altra banda, es repetirà l’experiència de visites temàtiques a espais o sobre aspectes poc coneguts del monestir.

No gaire lluny, al municipi de Vimbodí i Poblet proposen un altre concepte de roses, en aquest cas, peces artesanes de vidre bufat. També a la comarca, les roses i els llibres es podran menjar perquè els pastissers ompliran els seus aparadors de postres únics per a la diada.

Com cada 23 d’abril, a Montblanc es viurà l’acte més simbòlic de la jornada. A la tarda, com és tradició, es farà la comitiva reial i Sant Jordi farà l’entrega de la rosa a la princesa davant de tots els montblanquins i visitants. Serà a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Francesc. A l’acte es farà l’actuació de balls de nobles, banderes, dúcties i faranduleres. Prèviament a l’acte, a l’església de Santa Maria, la comitiva reial assistirà a la missa solemne en honor a Sant Jordi, amb la participació de la Coral Flor de Lis. Al llarg del matí, els més petits rebran la visita de Sant Jordi i la princesa als diferents centres escolars de Montblanc.

I el dia de Sant Jordi des de Montblanc s’emetrà el programa ‘La Tarda’, que cada dia s’emet a una trentena de ràdios locals de tot el país. En col·laboració amb Ràdio Montblanc, el programa es farà des de la plaça Major de Montblanc per viure des de la vila la diada de Sant Jordi, en plena Setmana Medieval.