[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Mpoeawi5dOk?rel=0]

El cabal del riu Francolí ha crescut en poques hores a causa de les pluges d’aquest divendres a la Conca de Barberà. Des de diumenge a l’Espluga de Francolí s’han acumulat més de 140 litres per metre quadrat.

La precipitació més intensa però s’ha viscut aquest divendres amb la destacada xifra de 65,8 litres per metre quadrat registrats a l’Espluga. La forta pluja en poques hores ha provocat que el cabal del Francolí es multipliqués sobtadament i la crescuda del riu ha estat visible al seu naixement. L’aigua baixa amb força i, per això, l’Ajuntament de l’Espluga ha tallat el pas pels ponts que travessen el riu al parc fluvial. Com és habitual en els episodis de fortes pluges el riu sec ha recuperat el seu curs i ha obligat a tallar el camí del Molí de Guasch i l’accés a la partida del riu sec.

Alguns cultius de la zona també s’han vist afectats per les fortes pluges i, d’altra banda, el nivell de l’aigua també ha pujat a l’interior de la Cova de la Font Major. De fet, s’han suspès totes les visites d’espeoleogia previstes per aquest cap de setmana. L’estampa del safareig de la Font Major cobert d’aigua i el riu baixant amb tanta intensitat ha atret la mirada de desenes de persones que han volgut immortalitzar el moment.