[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_bYRyHI_pWU?rel=0]

Un total de 68 referències de vins i caves s’han sotmès aquest dijous al tast per participar en la 28a edició del concurs de la DO Conca de Barberà. 18 professionals del món del vi han tastat a cegues les mostres al restaurant El Celler de l’Espluga.

Celleristes, enòlegs i sommeliers han estat els encarregats de puntuar els caves repartits en tres categories i vuit pel que fa als vins, algunes específiques per als elaborats amb Trepat.

La categoria amb més mostres ha estat la de negres monovarietals de Trepat amb 12 propostes, seguida pels 11 vins Blancs Joves. Encara en Joves, s’han presentat 5 referències de Rosats, 7 de Negres i 5 Negres Joves fermentats i/o criats en bóta. Enguany s’han tastat 5 Blancs fermentats i/o criats en bóta, 6 Negres Criança i 5 Negres Reserva. Pel que fa als caves, han participat en el concurs 4 referències de Cava Brut, 5 de Brut Nature i 3 Rosats.

La presidenta del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha destacat el nombre creixent de referències de Trepat que es presenten en aquest concurs. La presidenta de la DO també ha explicat que el jurat del concurs constata una millora en la qualitat dels vins any rere any.

Els guanyadors del concurs d’aquest 2018 no es coneixeran fins al 29 de juny, quan se celebrarà l’entrega dels premis.
ÀUDIO: Entrevista a Mariona Rendé al programa La Conca al dia