La Conca de Barberà ha tancat el primer trimestre del 2018 amb un bon balanç turístic, tant pel que fa a l’ocupació hotelera com de la xifra de visitants. L’Oficina de Turisme de Montblanc ha registrat les millors dades des del 2014 i, en la mateixa línia, des de l’Oficina de Turisme de l’Espluga s’assegura que ha estat una de les millors campanyes de Setmana Santa dels darrers anys.

El bon temps d’aquesta Setmana Santa ha propiciat que l’ocupació turística enguany hagi estat destacada a la Conca de Barberà. El president de l’Associació Empresaris Hostaleria de la comarca, Jaume Hernández, ha constatat que gairebé tots els establiments han tingut ple des de Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua i, a més a més, ja des del primer cap de setmana el volum de turistes va ser important. El mateix balanç es repeteix pel que fa a les visites en espais turístics, per exemple a les Coves de l’Espluga és van superar les 2.000 persones i l’Oficina de Turisme de Montblanc situa en més de 1.800 les persones ateses amb 584 consultes.

El bon temps potencia el turisme durant la Setmana Santa 

ÀUDIO: Jaume Hernández i Florenci Romeu fan balanç de la Setmana Santa

Pel que fa a la resta de museus de l’Espluga, la Fassina Balanyà ha notat un augment del nombre de visites al llarg dels dies de Setmana Santa. Enguany, l’han visitat 226 persones, mentre que en el mateix període del 2017 van ser-ne 163.

Primer trimestre positiu per al turisme

En el comput global del primer trimestre, la Fassina va rebre l’any passat un centenar d’usuaris més. El cas invers s’ha produït en la Ruta Templera i Hospitalera que en aquests tres mesos de 2018 ha estat visitada per 275 persones, mentre que el 2017 en van ser 165. En els primers tres mesos les Coves de l’Espluga han superat les 10.000 entrades i creix un 18,41% respecte l’any passat. Les xifres també són positives al Museu de la Vida Rural, ja que aquest inici d’any ha registrat 4.639 visitants, el que suposa un increment del 19,65% respecte el mateix període de l’any passat. Pel que fa només els dies de la Setmana Santa, l’augment ha estat proper al 50%.

Per la seva part, Montblanc ha començat l’any amb bon peu. Les visites guiades de grup, escolars i de cap de setmana, coincidint amb les promocions amb calçotades, han sumat fins a 3.000 visitants. De gener a març, la vila ducal ha començat els actes com a Capital de la Sardana i també s’ha viscut la Vila del Llibre i la vermutada popular de #Safrània365 que, en aquest cas, va servir més de 2.000 tastos.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=NOJ_MxlUmIM?rel=0]

El Monestir de Poblet és l’espai de la Conca que rep més turistes i al llarg d’aquest primer trimestre hi han passat més de 16.500 persones, el que representa una lleugera disminució respecte els primers mesos del 2017 quan es van superar els 17.000 visitants.

La Conca de Barberà, destinació de turisme familiar

Sobre el perfil del turista, Jaume Hernández apunta que el majoritari són parelles d’entre els 30 anys als 50 amb fills. El Monestir de Poblet, Montblanc i les Muntanyes de Prades són els principals pols d’atracció i, a més a més, també existeix interès pels cellers de la comarca.