El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet ha reobert les seves portes aquest dissabte després de gairebé 4 mesos d’obres. Aquesta ha estat l’actuació més important en els 25 anys des de l’obertura de l’espai i ha suposat una inversió d’uns 90.000 euros.

La remodelació afecta la planta baixa de l’edifici on ara la recepció és més àmplia i moderna. En entrar, podem veure una vitrina amb peces destinades a la venda, s’ha habilitat un petit magatzem de la botiga i també s’han construït uns lavabos nous. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, ha reconegut que amb aquests canvis es buscava una acollida més càlida per al visitant.

ÀUDIO: Entrem al “nou” Museu i Forn del Vidre amb Joan Güell i Paco Ramos

El taller es llogarà a artesans 

Qui també estrena maquinària nova és Paco Ramos, l’artesà local, ja que l’antic forn de gas s’ha substituït per un d’elèctric de fusió. Un canvi que aconsegueix més seguretat i eficiència energètica. “A l’edat de pedra tothom era escultor, però si hi ha una eina que va millor, jo la vull  perquè a mi m’agrada treballar bé. Com millor treballes, millor fas les coses”, expressa Paco Ramos sobre el nou forn. Ramos però no serà l’únic que tindrà l’oportunitat de treballar-hi perquè a partir d’ara el consistori llogarà el taller per a altres artesans que vulguin fer-hi les seves creacions.

El Museu i Forn del Vidre arriba al 25è aniversari amb aquesta remodelació que s’inaugurarà, probablement, al voltant del Dia Internacional dels Museus que es commemora el 18 de maig. D’aquesta manera, Vimbodí agafa empenta per afrontar els pròxims 25 anys de vida de l’espai cultural i ho fa ja amb un altre projecte al cap, en aquest cas, per remodelar la primera planta destinada al museu.