El Festival Internacional de Novel•la Criminal en català de l’Espluga de Francolí, El Vi fa Sang, viu aquest dissabte el gruix principals dels actes amb propostes de tot tipus al voltant de la literatura criminal i els vins de la DO Conca de Barberà.

Al llarg de la jornada d’avui el festival El Vi fa Sang ofereix una quinzena d’actes. El ventall és ben variat: taules rodones, presentacions de llibres, tastos de vins o combats de boxa literaris en són una mostra. El més destacat serà el lliurament del Premi Nacional El Vi fa Sang a l’escriptor mallorquí Antoni Serra i el Premi Internacional a l’italià Massimo Carlotto, un acte que se celebrarà a dos quarts de 8 del vespre al Museu de la Vida Rural.

Abans d’això, s’haurà presentat l’Any Pedrolo dedicat al centenari del naixement de l’escriptor segarrenc, un homenatge que a la nit serà en forma de lectura dramatitzada d’una de les seves obres més negres. El festival també recordarà l’escriptor tarragoní Jordi Tiñena.

Finalment, una de les activitats rellevants de la jornada, que combina literatura i territori, és la Ruta de l’Escanyapobres que ressegueix les localitzacions de la novel•la l’Escanyapobres de Narcís Oller que se situen a l’Espluga de Francolí i als boscos de Poblet.

Consulta tots els actes d’El Vi fa Sang a l’Agenda Cultural