El Ple Municipal de l’Espluga de Francolí ha aprovat aquest dijous, per unanimitat, la creació del nou Consell Esportiu i el reglament del nou organisme que, a partir d’ara, vetllarà pels usos dels equipaments esportius per part de les entitats, professionals de l’esport i empreses esportives.

La construcció del nou Pavelló Municipal de l’Espluga ha derivat en la constitució d’aquest nou organisme esportiu i, per això, una de les accions més imminents és el repartiment d’hores d’ús dels dos pavellons del municipi. Tot i això, el nou equipament encara no s’ha inaugurat, ja que segueix a l’espera de la constitució d’un nou govern a Catalunya, per bé que el regidor de Serveis Municipals, Joan Amigó, ha assegurat que l’obra està acabada i s’estan ultimant alguns detalls.

Pel que fa al nou Consell Esportiu, inicialment estava previst integrar-hi només les associacions, però a proposta de SOM Espluga també s’hi convidaran els esportistes locals, empreses i professionals de l’esport. Per la regidora d’esports, Erika Soriano, un dels objectius del consell també ha de ser el de reunir les persones vinculades amb l’esport local per tal de proposar i organitzar activitats esportives al municipi, com pot ser el cas del Dia espluguí de l’activitat física.

El reglament del nou organisme fixa que s’han de convocar un mínim de dues reunions a l’any amb, com a mínim, de 5 dies d’antelació, un període d’avís que sembla insuficient a l’oposició. Jordi Miró, regidor de SOM Espluga, va considerar que pot ser complicat per a les entitats quadrar les agendes si se’ls avisa amb un marge de 5 dies.