La coneguda periodista i escriptora, Empar Moliner, serà l’encarregada de donar el tret de sortida a les dues setmanes de festa de la 31a Setmana Medieval de Montblanc. El pregó d’obertura se celebrarà el pròxim 20 d’abril, a les 7 del vespre a la plaça Major.

La família reial, Sant Jordi, els caps de les quatre cases, el poble, banderes, dúcties i faranduleres acompanyaran a Moliner en aquest acte d’inici de la Setmana Medieval. La periodista i escriptora de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) col·labora en diversos mitjans de comunicació, tant premsa impresa, com ràdio i televisió. Per exemple, escriu la columna d’opinió al diari Ara i presenta la segona hora del “Catalunya Migdia” de Catalunya Ràdio. Empar Moliner també és col·laboradora del blog de la comarca La Conca 5.1.

Pel que fa a la seva faceta d’escriptora, Empar Moliner va guanyar el premi Josep Pla, l’any 2000, per «Feli, esthéticienne». Posteriorment i entre altres llibres de narrativa ha publicat «T’estimo si he begut», que va aconseguir el Premi Lletra d’Or 2005. Un dels seus darrers llibres és «Tot això ho faig perquè tinc por», que ha aconseguit el Premi Mercè Rodoreda 2015. Enguany, ha publicat «De què fuges, qui et persegueix?», sobre el canvi vital que ha significat per a ella córrer i participar en importants maratons com les Barcelona i Nova York.