[youtube https://www.youtube.com/watch?v=d9mVn4RIEqY?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]

Els establiments de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga han decorat aquesta setmana els seus aparadors amb elements representatius de crims de les novel·les que aquest cap de setmana es presentaran al municipi en el marc de la quarta edició d’El Vi fa Sang.

Enguany, 24 establiments han canviat els seus productes per pistoles, ganivets, xeringues i altres elements sospitosos de ser l’arma d’un crim. Tot plegat respon al concurs “Llibres i crims als aparadors de l’Espluga” pel qual els participants han d’esbrinar quina és l’arma del crim de cada novel·la i omplir una butlleta amb les deduccions per poder optar al sorteig d’un lot de vins i caves de la DO Conca de Barberà.

En aquesta quarta edició del festival, els més joves del municipi també formaran part de la iniciativa, ja que aquest divendres a la tarda les escoles de l’Espluga celebraran una gimcana pels carrers de la vila, tot recorrent els aparadors dels establiments de la UBEE. La iniciativa de tematitzar els aparadors és ja la tercera vegada que es desenvolupa i cada botiga o empresa selecciona una novel·la que ha de llegir i, a partir del relat, elaborar una escena on hi aparegui l’arma del crim.

REPORTATGE (Programa La Conca al Dia): Els establiments omplen els aparadors de llibres i armes criminals