L’Ajuntament de l’Espluga impulsa un curset per a guies nivell I per a les Coves del municipi. La iniciativa està destinada per a les persones que vulguin adquirir nocions bàsiques de prehistòria, història antiga i geologia de l’Espluga.

El curs tindrà una durada aproximada de 15 hores i l’impartirà l’historiador espluguí Antoni Carreras. El programa s’estructura en 6 apartats que tractaran la formació geològica de la cova i dels entorns, el paleolític, el neolític, l’edat de bronze, la cultura ibèrica i el món de la romanitat.

Al final del curset s’hauran de superar tres proves per poder optar al certificat de guia nivell I que consistiran en un test de coneixements, una prova d’expressió oral i un guaitge pràctic a la Cova. També serà necessària l’assistència al 90% de les classes. El curset es farà en 6 sessions els divendres, del 20 d’abril al 25 de maig, de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre.