El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet obrirà les seves portes al públic novament aquest dissabte 7 d’abril després de la remodelació més important de l’equipament des de la seva obertura el 1993, ara que se’n celebren els 25 anys.

La instal·lació presenta ara un nou espai de demostracions en directe amb la substitució de l’antic forn de gas per un d’elèctric. En l’espai d’elaboracions de vidre bufat el visitant percebrà una de les millores més importants. A partir d’ara, s’utilitzarà un nou forn elèctric de fusió que permet guanyar seguretat i un estalvi econòmic d’un 40%. També s’han instal·lat dos nous forns de refredament i s’ha ampliat la zona per al públic. Amb aquesta remodelació es preveu la possibilitat d’acollir vidriers externs que podran llogar el taller per treballar-hi.

90.000 euros per a la primera gran actuació des de la seva obertura

D’altra banda, l’actuació també ha millorat la zona de recepció on s’ha ampliat botiga i s’han construït uns lavabos nous. També s’ha habilitat un petit magatzem per a les peces destinades a la venda i durant les obres de remodelació s’ha redescobert un antic safareig de pedra que ara s’ha museïtzat.

El projecte de millora ha suposat una inversió d’uns 90.000 euros i ha comptat amb una subvenció del 60% de la Diputació de Tarragona. Tot i que el Museu i Forn de Vidre reobre al públic aquest cap de setmana, l’Ajuntament planteja a mitjà termini una nova actuació per renovar l’espai expositiu de la primera planta.