[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3Xi-kkhmiT8?rel=0&showinfo=0]

La processó del Sant Enterrament va cloure el Divendres Sant a l’Espluga de Francolí amb el pas dels misteris i la comitiva religiosa pels carrers del municipi. El canvi més destacat d’enguany va ser l’acabament a l’Església Vella, ja que la pregària de cloenda es va celebrar al temple més antic a causa del risc d’esfondrament que manté tancada l’Església Nova.

Amb els Armats de l’Espluga al capdavant, la processó del Sant Enterrament arrancava el seu pas a les 10 de la nit des de la plaça de l’Església amb l’acompanyament de desenes de persones. El Natzarè, el misteri de la Sang i el Sant Crist, la Pietat o Davallament de la Creu, els Dolors, la Mare de Déu i el Sant Sepulcre, els sis misteris de la població van recórrer els carrers cèntrics de la vila per acabar la processó a l’Església Vella. El rector de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, Marcus Vinicius Teixeira, tancava la comitiva juntament amb regidors i l’alcalde de l’Espluga.

Després de la pregària de cloenda, la nit de Divendres Sant va acabar amb l’actuació dels Armats de l’Espluga a la plaça de l’Església.

GALERIA D’IMATGES