La Coral Espluguina ha celebrat el Diumenge de Pasqua amb el tradicional cant de caramelles als carrers i places de l’Espluga. Enguany les caramelles s’han concentrat en diversos punts d’interès de l’Espluga, el nucli de les Masies i de Poblet, deixant enrere el tradicional recorregut pels carrers del municipi.

El cant de les cançons populars va començar a la Comunitat Vedruna de l’Espluga a les 10 del matí i el moment més especial es va viure al Monestir de Poblet després de la Missa del Dia de Pasqua on la Coral Espluguina va ser rebuda pel pare Abat de Poblet, Octavi Vilà, i va cantar per a la comunitat monàstica i les desenes de persones que van assistir a la missa. El matí va continuar a la Residència Jaume I i, ja cap al migdia, es va fer un recorregut curt fins a la plaça de l’Església. Per exemple, les caramelles es van poder sentir a la Travessera de Poblet i al carrer Torres Jordi.  Finalment, la vintena de cantaires va acabar la jornada a Vil·la Engràcia, al nucli de Les Masies.

Tradicionalment, la Coral Espluguina recorria els carrers de l’Espluga fent sonar les cançons populars per celebrar la resurrecció de Jesús en el Diumenge de Pasqua. Sense acompanyament instrumental, el grup duia una cistella lligada en un pal llarg per tal de fer-la arribar fins al balcó de les cases amb l’objectiu de reunir donatius.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AOLqlNK9Dgo]