La Conca de Barberà es troba immersa aquest dissabte en l’episodi de vent que afecta les comarques del sud de Catalunya. A causa de la previsió de fortes ratxes, que han superat els 70 km/h, Protecció Civil ha activat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya, el VENCAT en fase d’ALERTA.

Des de primera hora del matí, el vent està bufant fort al Camp de Tarragona. La ratxa màxima registrada a l’Espluga de Francolí ha estat de 97 km/h poc abans de les 11 del matí, segons indica l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya i a Santa Coloma de Queralt també s’han superat els 80 km/h. Pel que fa a la capital de la comarca, l’estació de Montblanc ha registrat una ratxa màxima de 93 km/h passades les 11 del matí, segons l’estació de MeteoPrades. La ratxa més forta s’hauria registrat a Rojals amb 118 km/h.

Les ventades han provocat diverses incidències al Camp de Tarragona, per exemple s’ha vist afectada la circulació de Rodalies entre Tarragona i Reus que ha estat aturada durant una hora a causa de la caiguda part d’una teulada a la catenària.  L’episodi de vent també ha obligat a restringir el trànsit de camions i caravanes a l’A-7.

El 112 ha rebut unes 500 trucades al Camp de Tarragona, més d’una desena a la Conca de Barberà. Tot i això, a la comarca, segons els Bombers de la Generalitat de Catalunya, només s’ha afectuat un servei per una branca de pi que ha caigut a l’AP-2. Protecció Civil de Montblanc ha publicat a les xarxes socials que fet un servei de neteja en un camí rural del terme montblanquí a causa d’unes branques trencades.

https://platform.twitter.com/widgets.js