[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kmRPKLJvLhA?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]

El centenar de persones que des d’un quart de 4 de la tarda tallaven la carretera N-240 a Vimbodí i Poblet han abandonat la mobilització després de cremar els pneumàtics que havien col·locat al mig de la via per impedir el pas dels vehicles. La situació ja està normalitzada i s’ha restablert la circulació després de les tasques d’extinció de l’incendi i de neteja per part d’una dotació dels Bombers de la Generalitat.

Poc després de les 4 de la tarda els manifestants convocats pel CDR de l’Espluga han ocupat la via al quilòmetre 50 i l’han tallat amb diversos pneumàtics. Al mateix temps, els Mossos d’Esquadra han retingut el trànsit uns metres abans. Diversos camions han quedat retinguts pel tall, però en direcció Lleida els vehicles han pogut canviar de sentit. A més a més, els Mossos d’Esquadra han desviat el trànsit a Montblanc i on s’han fet cues més importants és a la mateixa carretera N-240 en direcció Tarragona. Durant la concentració s’han pogut escoltar crits de “llibertat presos polítics” i a favor de la República. També han fet proclames contra els agents de la policia catalana.

Al voltant de les 6 de la tarda els manifestants han cremat els pneumàtics davant la presència de dues unitats d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra, una acció que ha causat controvèrsia entre les persones concentrades.