El Consell Sectorial d’Entitats de l’Espluga expressa el seu rebuig als empresonaments dels polítics catalans i la situació de diversos polítics a l’exili. Entitats i representants del consistori van aprovar per unanimitat aquest dissabte el posicionament respecte al conflicte polític, una postura que han canalitzat per mitjà d’un comunicat.

La decisió es va prendre en la reunió ordinària del Consell Sectorial d’Entitats de l’Espluga en la qual van participar una quinzena d’entitats i representants del grup municipal de Convergència i Unió i d’Espluga Viva  CP-PSC. El comunicat emès respon al darrer episodi d’empresonaments preventius de Turull, Rull, Romeva, Bassa i Forcadell.

El Consell d’Entitats expressa que “rebutja la judicialització de la vida política amb què el Govern espanyol dóna resposta a un conflicte polític que requereix solucions democràtiques”.  D’altra banda, reclama la separació de poders i l’alliberament dels “presos polítics”, així com el retorn dels polítics a l’exili. El manifest també expressa la solidaritat amb els familiars dels polítics privats de llibertat. 

El Consell Sectorial d’Entitats és l’òrgan consultiu de l’Ajuntament de l’Espluga creat l’any 2017 per establir un contacte periòdic i estable amb tots els representants de les entitats. El comunicat emès parla en nom de totes les entitats del municipi, ja que el reglament del Consell Sectorial estipula que les decisions que es prenen en el marc de l’òrgan afecten a totes les associacions de l’Espluga.

D’altra banda, la reunió ordinària d’aquest dissabte també va servir per resoldre dubtes sobre la nova convocatòria de subvencions, es va valorar la nit d’entitats i també es va parlar sobre la normativa en l’organització de les festes de caràcter popular. Finalment, també es va informar de l’entrada l’Espluga a TAC12 i es va exposar el repartiment de barres de les festes populars del municipi.