Els llibres conviuran amb la gastronomia aquest abril a les biblioteques de Montblanc, l’Espluga i Sarral gràcies a la nova edició del cicle Biblioteques amb DO. Al llarg de tot el mes, la Conca de Barberà celebrarà tastos de vins, tallers de cuina o activitats literàries vinculades amb la gastronomia.

Bona part de les propostes se celebraran a l’Espluga, ja que el cicle coincideix amb la celebració de la quarta edició El Vi fa Sang i, per això, s’han inclòs algunes de les propostes de novel·la criminal del festival de l’Espluga. La gimcana dels alumnes de les escoles de primària per trobar el criminal que s’amaga als establiments de l’Espluga és una de les propostes que El Vi fa Sang comparteix amb Biblioteques amb DO.

D’altra banda, el pati de l’Antic Hospital de l’Espluga serà el primer espai de Tarragona on es podrà veure l’exposició itinerant del Centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. Els usuaris de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola decoraran l’espai el 9 d’abril amb un mural dedicat al raïm. El cicle també entrarà a la Llar de Jubilats l’11 d’abril amb un taller de cuina a càrrec de Carlos Barneda, xef del restaurant Sant Francesc de Montblanc, mentre que la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, farà un tast de vins el 13 d’abril a l’Antic Hospital.

Amb l’objectiu d’arribar a tots els públics, una de les novetats a l’Espluga serà un conte per adults el 24 d’abril amb Elisabeth Ulibarri que narrarà «Gotim de contes». El club de lectura infantil i les «Lletraeixerides» també faran una trobada especial relacionada amb el vi.

Pel que fa a Montblanc, les propostes començaran el 4 d’abril amb la presentació del festival El Vi fa Sang i l’endemà amb el conte Les hores de la vinya, del cep al celler. El club de lectura també farà una activitat amb degustació de vins de la DO Conca de Barberà. Una de les apostes és «Música i vi: gran reserva d’opera» del 12 d’abril a càrrec de David Puertas o l’espectacle «Mil cent i un estels» de l’associació Bocafoscant que se celebrarà el 24 d’abril, una proposta musical i de divulgació astronòmica que servirà per celebrar el vuitè aniversari de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

L’altre municipi de la Conca on també arribarà el cicle Biblioteques amb DO és a Sarral. La Biblioteca Mossèn Tomàs Capdevila acollirà el 19 d’abril la trobada del club de lectura que acabarà amb un tast de vins de la Cooperativa Vinícola de Sarral.

ENTREVISTA a Nuri Estadella, bibliotecària de l’Espluga, en l’Informatiu Diari (min. 21)

PROGRAMA D’ACTIVITATS A L’ESPLUGA

PROGRAMA D’ACTIVITATS A MONTBLANC