La Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga ha celebrat aquest dilluns el Via Crucis des de la creu de la carretera de Poblet fins al Monestir. L’acte litúrgic estava previst per aquest dissabte però es va haver d’ajornar a causa de la pluja.

Una trentena de persones han participat en aquest recorregut d’uns dos quilòmetres fins a Poblet. El Via Crucis recorda els moments de la vida de Jesús des que va ser empresonat fins a la seva crucifixió i enterrament.  L’acte va començar al voltant de les 8 del vespre i al llarg del trajecte el mossèn de l’Espluga de Francolí, Marcus Vinicius Teixeira, recordava les 14 estacions del Via Crucis, unes explicacions que també connectava amb referències actuals.

Els actes de Setmana Santa continuen a l’Espluga aquest dimarts a les 7 del vespre amb la Missa a la Comunitat de les Germanes Vedrunes i dimecres amb la Unció de Malalts a la Residència Jaume I a les 11 del matí i a les 7 del vespre a l’Església Vella. El mateix espai acollirà dijous la celebració del Sant Sopar a dos quarts de 8 del vespre i la Vetlla Pregària a les 10 de la nit. El gruix central d’actes es viurà des de divendres amb les actuacions dels Armats de l’Espluga, l’exposició dels misteris, el Protocol de la Bandera de la Sang, la processó del Sant Enterrament o, dissabte, la Vetlla Pasqual.